Despre noi

Născută din pasiunea fondatorului pentru brânzeturi, Mésange Fromagerie este prima fromagerie specializată din România, oferind clientelei din București o multitudine de produse de cea mai bună calitate.

Alexandru Pițigoi, cel care a inițiat și coordonat înființarea fromageriei ce îi poartă numele (Mésange înseamnă Pițigoi în franceză), a studiat domeniul cu unii dintre cei mai buni specialiști francezi, obținând și diploma recunoscută de Fédération des Fromagers de France. Din dorința de a aduce direct de la sursă către consumatorii români iubitori de brânzeturi fine delicatesele naturale și tradiționale provenite din zone recunoscute pentru acestea, a deschis în august 2017, alături de o mică echipă inimoasă și profesionistă, magazinul cu cheese bar de lângă piața Dorobanți.

Brânzeturile pe care le găsiți la noi sunt aduse direct de la unii dintre cei mai buni affineuri din țări europene cu tradiție în domeniu: Franța, Italia, Spania, Elveția, Olanda. Toate sunt produse autentice, provenite de la ferme sau cooperative, alese astfel încât să acopere toate tipurile de brânzeturi, din toate tipurile de lapte: de vacă, oaie sau capră, precum și alte produse lactate. Brânzeturi tari, moi, proaspete, maturate, brânzeturi cu mucegai, iaurt, unt din lapte crud etc., toate acestea pot fi cumpărate sau degustate la Mésange Fromagerie.

Pentru a putea cunoaște mai bine produsele noastre, în zona de Cheese Bar & Bistro servim selecții variate de brânzeturi, preparate reci și calde, inclusiv feluri de sezon precum Fondue sau Raclette (în timpul iernii), organizăm degustări și evenimente private. În meniul nostru puteți găsi: Croque Madame, Spaghete în roată de parmezan, Mont d’Or la cuptor, sandwichuri cu diverse brânzeturi, dar și platouri cu brânzeturi variate. Calitatea rețetelor și a servirii a fost apreciată de prestigiosul ghid culinar Gault & Millaut, care ne-a oferit trofeul pentru localuri POP în anul 2019, dar și de clienții care ne-au acordat cele mai bune note din București în recenziile lor (nota medie cea mai mare pe Google și Facebook).

Încercăm să oferim tuturor celor ce ne trec pragul servicii pe măsura brânzeturilor noastre și să constituim astfel un loc de referință în peisajul gastronomic românesc