Descriere
Pairing Băuturi:Champagne, Vin roșu de Bourgogne sau bere albă.
Servire / pairing culinar:
Perfectă pe o baghetă franțuzească cu coaja crocantă.
0
11.20 lei
Între Brie și istoria Franței există o legătură îndelungată. Consemnată încă din timpul lui Charlemagne, în secolul VIII, apreciată de eroi de poveste (Gargantua lui Rabelais), considerată cauza pentru care Ludovic al XVI-lea a fost prins (întârziind să deguste o bucată de brânză), desemnat ”Regele brânzeturilor” de către participanții la Congresul de la Viena în 1815, descris de Emile Zola în Le Ventre de Paris, este fără îndoială brânza preferată a parizienilor, fiind produsă inițial în jurul capitalei franceze.
Brie de Meaux AOP se produce în departementul Seine-et-Marne și în părți din Aube, Marne, Yonne, Haute-Marne și Meuse. Este fabricată doar din lapte crud de vacă și maturată între 30 și 60 de zile, dezvoltând în această perioadă o crustă albă catifelată, marcată de striații brun-roșiatice pe măsură ce maturarea este mai lungă, și o pastă moale, cremoasă, de culoare ivoire, cu mici ochiuri. La o maturare îndelungată, căre finalul perioadei devine atât de moale încât aproape curge. Aroma amintește de champignon și trufe, iar gustul este lactic și untos.
Are formă de disc, cu diametrul de aprox 35 cm și grosimea de 3 cm, având o greutate de aprox 3 kg.
Pairing Băuturi:Champagne, Vin roșu de Bourgogne sau bere albă.
Servire / pairing culinar:
Perfectă pe o baghetă franțuzească cu coaja crocantă.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.