Descriere
Pairing Băuturi:Champagne, Pinot Blanc sau Rosé lejer
Servire / pairing culinar:
Poate fi servită cu fructe proaspete sau tartinată pe pâine
0
78.00 lei
A fost creată în anii 1930 și numită după primul cronicar culinar francez, faimosul Jean Anthelme Brillat-Savarin, cel căruia îi este atribuită replica : ”o masă fără brânză este ca o femeie frumoasă cu un singur ochi”.
Face parte din categoria brânzeturilor triple-creme și are un conținut de grăsime mai mare decât majoritatea brânzeturilor moi (aprox 40%). Poate fi consumată proaspătă sau maturată între două și patru săptămâni. Pe măsură ce avansează în affinage, dezvoltă o crustă mai groasă, ablă și catifelată, iar gustul proaspăt de creme fraiche cu note citrice devine mai sărat și mai untos, lăsând loc unui post gust plăcut ce amintește de ciuperci champignon.
Este produsă în special în Burgundia și are formă cilindrică de 12 – 14 cm diametru și 4 – 6 cm înălțime, cântărind aprox 500 gr.
Pairing Băuturi:Champagne, Pinot Blanc sau Rosé lejer
Servire / pairing culinar:
Poate fi servită cu fructe proaspete sau tartinată pe pâine
Recenzii
Nu există recenzii până acum.