Camembert de Normandie

38.00 lei

Fără îndoială una dintre cele mai cunoscute brânzeturi franțuzești, se spune că a fost creată de Marie Harel, soția unui fermier din satul Camembert. Legenda consemnează cum un preot originar din regiunea Brie și familiarizat cu metoda locală de producție, ajuns pe coasta normandă fugind din calea Revoluției Franceze, a inițiat-o pe aceasta în secretele manufacturii brânzei în anul 1791. Inovația care a facilitat popularizarea la scară națională și internațională a brânzei Camembert a fost cutia rotundă de lemn, în anul 1890, ambalarea în acest fel permițând transportul rapid și sigur.
Camembert este încă de la începutul secolului XX cea mai copiată brânză din lume, dar originalul este acela protejat prin legislația specifică AOP (Appellation d’origine protégée), denumit ”Camembert de Normandie” și fabricat exclusiv manual într-o zonă bine delimitată, doar din laptele crud al vacilor de rasă locală Normand și după metode bine definite.
Cântărește aprox 250gr și are formă rotundă cu diametrul de aprox 11 cm și înălțimea de 3 cm – 3,5 cm. Exteriorul acoperit de mucegai fin alb, poate prezenta puncte sau dungi roșiatice pe măsură ce avansează în maturare (care durează în general între 3 și 7 săptămâni). Interiorul este de culoare ivoire cu mici ochiuri, când este puțin maturat centrul are o textură mai solidă și uscată, apoi devenind cremos, lucios și foarte moale. Aroma caracteristică de mucegai nobil și ciuperci se intensifică cu cât este mai maturată.

 

Descriere

Pairing Băuturi:Vin roșu fructat Côtes-du-Rhône sau Cidru normand.

Servire / pairing culinar:

Pe o baghetă franțuzească cu coaja crocantă; la cuptor cu nuci pecan și sirop de arțar sau cu ierburi aromatice.

Intensitate gust
Intensitate aromă
[/vc_column][/vc_row]

Informații suplimentare

Lapte

vacă

Textură

Tratament lapte

Crud

Țara de origine

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Camembert de Normandie”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *