Chabichou du Poitou

32.00 lei

Una dintre primele brânzeturi de capră cunoscute în Franța, despre care legenda spune că era fabricată de sarazinii care au fost învinși și alungați în anul 732, după bătălia de la Poitiers, lăsând în urmă turmele de capre, este astăzi cea mai cunoscută ”fromage de chèvre” produsă în regiunea Poitou-Charentes.
Chiar și numele evocă istoria sa, rădăcina etimologică fiind cuvîntul ”Chebli” ce înseamnă ”capră” în limba arabă.
Forma ei, numită în franceză ”bonde”, este un trunchi de con, cu diametrul de aprox 5 cm la bază și înalt de aprox 6 cm. Exteriorul încrețit, ridat, de culoare albă când este proaspătă, se transformă devenind mai uscat și cu puncte de mucegai albastru / gri după câteva săptămâni de maturare.
Gustul și aroma lejere și lactice au un caracter mai pronunțat caprin în cazul celor maturate 3-4 săptămâni.

 

Descriere

Pairing Băuturi:Sauvignon Blanc, Chenin Blanc

Servire / pairing culinar:

Pe un platou de degustare, alături de smochine proaspete sau pe tartine cu miere la cuptor.

Intensitate gust
Intensitate aromă

Informații suplimentare

Lapte

capră

Textură

Tratament lapte

Crud

Țara de origine

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Chabichou du Poitou”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *