Taleggio

10.50 lei

Deși o brânză de tradiție ce datează din secolul X, denumirea sa actuală este folosită doar din secolul trecut și provine de la Valea Taleggio din provincia Bergamo, una din zonele sale de producție.
Taleggio poate fi produs atât din lapte crud cât și pasteurizat, iar maturarea are loc în peșteri naturale precum cele din Valsassina, Lecco sau Lombardia, care oferă condițiile ideale pentru dezvoltarea caracterului său.
Culoarea crustei evoluează odată cu maturarea de la orange deschis până la brun, iar pasta sa elastică are aspect compact și culoare galben pai, aroma amintind de fânul proaspăt de pe pășunile montane.
Are formă rectangulară, cu latura de aprox 25 cm, înălțimea între 5 cm – 7 cm, cântărește aprox 2,5 kg, iar pe suprafață este imprimat simbolul specific al literei ”T”.

 

Descriere

Intensitate gust
Intensitate aromă

Vin alb aromat (Muscat, Gewürztraminer), Vin roșu impunător (Nebbiolo, Barbera, Fetească Neagră) sau Vin spumant Franciacorta.

Servire / pairing culinar:

Extrem de versatilă și delicioasă atât la temperatura camerei cât și la cuptor, poate fi servită pe un platou cu mere, pere sau smochine, precum și în preparate precum paste, risotto sau pizza.

Informații suplimentare

Lapte

vacă

Textură

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Taleggio”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *